cropped-Lady-Bistro-logo-1000x1000px-black-white.png

Tajomstvá dokonalej kombinácie cesta a náplne

Tajomstvá prípravy autentickej talianskej pizze. S receptom na pravé talianske cesto dokážete vytvoriť dokonalý základ pre pizzu. S náplňou podľa vlastnej chuti a správnym spôsobom pečenia budete vedieť všetko, čo potrebujete na to, aby ste si mohli vychutnať autentickú taliansku pizzu vo svojej vlastnej kuchyni.
Homemade Pizza Italian margherita on wood

Pizza je jedným z najobľúbenejších jedál na svete a talianska pizza je známa svojou jedinečnou chuťou a kvalitou. Ak sa chcete naučiť, ako pripraviť autentickú taliansku pizzu, máme pre vás recept na originálne talianske cesto, ktoré vytvorí dokonalý základ pre vaše pizzové dielo.

Homemade making dough of pizza, pierogi. Preparation dough for cooking

Talianske cesto, nazývané aj „pizza dough“, je kľúčom k vytvoreniu lahodnej a chrumkavej pizze. Tu je recept na pravé talianske cesto:

Ingrediencie:

  • 500 g múky typu „00“
  • 325 ml teplej vody
  • 7 g suchého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

  1. V malej mise zmiešajte teplú vodu, cukor a suché droždie. Nechajte zmes stáť asi 5 minút, kým sa droždie nerozpustí a objavia sa bublinky na povrchu.
  2. Do veľkej miešacej misky preosejte múku a pridajte soľ. Vytvorte jamku uprostred múky a nalejte do nej roztopené droždie a olivový olej.
  3. Pomaly miešajte múku a tekutinu, postupne zaraďujúc viac múky, kým sa vytvorí hrubé cesto.
  4. Presuňte cesto na pomúčený povrch a začnite ho hniesť rukami. Hniate cesto približne 8-10 minút, kým sa stane elastickým a hladkým. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu múky; ak je príliš suché, pridajte trochu vody.
  5. Vráťte cesto späť do misky, zakryte uterákom a nechajte ho na teplom mieste kysnúť asi 1-2 hodiny, kým sa zdvojnásobí objem.
Homemade making dough of pizza, pierogi. Preparation dough for cooking

Po pripravení talianskeho cesta môžete pokračovať v tvorbe pizze s vašou obľúbenou náplňou. Tu je návod na prípravu autentickej talianskej pizze:

  1. Po vykysnutí cesta ho rozdelte na menšie kúsky podľa preferovanej veľkosti pizze.
  2. Každý kúsok cesta pomaly a opatrne rozvaľkajte na tenký plát s priemerom približne 25 cm.
  3. Na vrch cesta pridajte paradajkovú omáčku – základnú omáčku pripravenú z čerstvých paradajok, cesnaku, bylín a olivového oleja.
  4. Pokračujte pridávaním náplne podľa vlastnej chuti a preferencií. Tradičné talianske pizze obsahujú syr mozzarella, bazalku a olivový olej. Môžete pridať aj iné ingrediencie, ako je saláma, šunka, huby, paprika, olivy a ďalšie.
  5. Pizzu pečte v predhriatej rúre na maximálnej teplote (ideálne 250 °C) po dobu približne 10-12 minút, alebo kým cesto nie je zlatisté a syr na vrchu sa rozpustí a získava lahodnú farbu.
  6. Po vysunutí pizze z rúry nechajte ju chvíľu oddýchnuť, aby sa súčasti spojili a pizza si zachovala svoju tvarovú stabilitu.

Sledujte tieto jednoduché kroky a získate autentickú taliansku pizzu pripravenú vo vašej vlastnej kuchyni. Môžete si vychutnať bohatú chuť a vôňu, ktorú ponúka talianska kuchyňa.

Roll out dough for pizza.

V Lady Bistro si vážime taliansku kulinársku tradíciu a snažíme sa priniesť túto autenticitu aj do našich pizzových kúskov. Veríme, že s naším receptom a starostlivou prípravou môžete zažiť pravú taliansku pizzovú chuť a potešenie v pohodlí vášho domova.

Zdieľať na:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *